Massage

"Känns som att jag går på moln! Professionell fotvård, precis som medicinsk fotvård. Både jag och mina fötter är jättenöjda!"


Maria

Lärare."


"Jag brukar inte vilja visa mig efter att jag gått på en ansiktsbehandling. Men alltid när jag har varit på Knivsta Hudvård så känner jag tvärtom! Jag vill gärna visa mig och behöver inte ens sminka mig! Love it!"Erika

USK


Massage


Svensk klassisk massage.

Djupgående massage för att lösa upp muskelknutor och spänningar.


60 min             650 kr


45 min              600 kr


30 min              450 kr

När skall man undvika massage?


Om man känner sig förkyld, -har en infektion i kroppen.

Om Du precis har haft en hjärtinfarkt eller blodpropp av något slag. Då ska alltid en läkare först tillfrågas.

 

Vid diskbråck som inte är läkt.

 

Om Du har ramlat och slagit Dig så att Du har fått blåmärke eller om Du rent av har vrickat eller brutit något. Då behöver kroppen få vara ifred och läkas i lugn och ro.

 

Vid vissa cancersjukdomar bör läkare först tillfrågas.

 

De tre första månaderna under en graviditet ska man avstå från massage. Därefter går det bra.

 

Om Du lider av osteoporos dvs uttalad benskörhet, kan jag inte ge Dig någon massage om du inte först har pratat med din läkare.

 


Vid massage och beröring frisätts Oxytocin, lugn-och-ro hormon. Som positiv effekt påverkas följande funktioner i kroppen:

- Blodcirkulationen förbättras och blodtrycket sänks.

- kan minska rädsla, aggressivitet, stress, ångest, depression och smärta

- Spända muskler blir mjukare och mer elastiska.

- Förbättrar näringsupptaget och stärker immunförsvaret.

- Motverkar stress, och förbättrar koncentrationsförmågan.

-förbättra immunförsvar, cirkulation, andning, blodtryck, sömn, näringsupptag och sårläkning
Vi reagerar alla olika efter en behandling, vilket kan bero på i vilken form man är i vid just det tillfället. Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler. Man bör alltid ta det lugnt efter en behandling och dricka mycket vatten.

Massage stärker kroppen och ämnesomsätningen i skelettet. Vilket kan minska benskörhet. Men lider man av osteoporos dvs uttalad benskörhet bör man undvika massage innan kontakt med läkare!När vi kommer ner i varv ger vi kroppen möjlighet till återhämtning. Under återhämtningsfasen börjar kroppen läka på olika sätt. Positiva effekter är bl.a att näringsupptaget från tarmarna förbättras, blodtryck och blodfetter sjunker, hjärtat slår lugnare, tanke-och koncentrationsförmågan förbättras. Är vi mer avslappnade kan vi andas mer effektivt med förbättrad syresättning av blodet. Slaggprodukter transporteras bort med den ökade blodcirkulationen och ersätts med näringsämnen som tarmarna tagit upp. Immunförsvaret förstärks och vi får bättre motståndskraft mot infektioner och håller oss friskare.


"Fantastiska händer. Hittar exakt rätta punkterna. Jag har kunnat jobba utan problem med smärta i nacke och axlar. Känner mig mycket mjukare efter att jag börjat gå hos Janaki. Ansiktsbehandlingarna har gjort min hud slätare och jag ser piggare ut. Jag har fått fina komplimanger på jobbet. De skrattade först åt mig på jobbet när jag sa att jag går på ansiktsbehandlingar men nu förstår de varför jag fortsätter!"


Per

Ekonom

Hitta till oss


Apoteksvägen 11 B

0727-12 45 85

ÖPPETTIDER


Måndag 11 - 18


Tisdag    11 - 18


Onsdag  11 - 18


Torsdag 11 - 18


Fredag   11 - 17

Sociala medier


Copyright © Knivsta Hudvård All Rights Reserved